Bosna i Hercegovina     | 14.02.2018. 14:39 |

Čović s načelnikom Općine Vitez razgovarao o prometnoj infrastrukturi

FENA Marija Augustinovic

VITEZ, 14. veljače (FENA) - Potrebe i problemi s kojima se suočava općina Vitez, prvenstveno kada je riječ o prometnoj infrastrukturi, tema je o kojoj su danas u Vitezu razgovarali predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i načelnik Općine Vitez Tomislav Bošnjak Matić.

- Razgovarali smo o tome što je do sada urađeno u Vitezu, što se trenutno radi, te o problemima i o tome što više razine vlasti mogu uraditi da pomognu. Tu je prvenstveno unaprjeđenje prometne infrastrukture, koja bi se u ovoj godini, brzom cestom, trebala uvelike početi realizirati, ali i moderniziranje postojeće magistralne ceste koja se neće poklopiti s trasom brze ceste - kazao je Čović novinarima nakon sastanka.

Ocijenio je kako je prometnu infrastrukturu potrebno prilagoditi potrebama tog područja koje je, kako je rekao, doživjelo intenzivni razvoj posljednjih 20 godina.

Načelnik Općine Vitez Tomislav Bošnjak Matić istaknuo je kako je na sastanku predstavio dosadašnje projekte, ali i potrebe općine za potporom od viših razina vlasti, prvenstveno kada je riječ o prometnoj povezanosti.

- Imamo najavu izgradnje brze ceste Lašva - Nević Polje i popravke postojeće magistralne ceste, a nužno nam je i povezivanje središta grada s poslovnim centrom Vitez - kazao je Bošnjak Matić, ističući kako je razgovarano i o drugim problemima, poput onih s vodoopskrbom i imovinsko-pravnim odnosima između tvornice "Vitezit" i Općine Vitez.

Nakon sastanka s općinskim načelnikom, Čović je razgovarao i sa članovima Općinskog odbora HDZ-a BiH Vitez, a uslijedit će i posjeta Kiseljaku.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Čović čestitao izbornu pobjedu predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'