Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 14.02.2018. 09:53 |

Rusi negiraju smrt velikog broja plaćenika u sukobima u Siriji

FENA Internet

MOSKVA, 14. februara (FENA) – Rusko ministarstvo vanjskih poslova je odbacilo tvrdnje SAD da su stotine ruskih boraca poginule u Siriji, ističući da se radi o „klasičnoj dezinformaciji“, javlja agencija RIA Novosti, a prenosi Reuters.

Saradnici ruskih privatnih kompanija koje angažiraju zaštitare i plaćene borce na strani snaga sirijske vlade, tvrde da su u sukobu sa američkom koalicijom 7. februara ruske formacije pretrpjele velike gubitke. Međutim, zvanična Moskva to negira. BBC je objavio da su najmanje dvojica ruskih boraca poginula u tim sukobima, ali izvori SAD tvrde da ih je više od 100.

Te informacije nije mogao potvrditi američki sekretar za odbranu Jim Mattis. On je dodao da ništa o tome nije čuo od američkih službi.

Navodno su ruski plaćenici sa vladinim snagama napali položaje opozicije, ali su naišli na žestok otpor u kojem su mnogi nastradali.

 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Peskov: Rusija i Evropa morat će da se dogovore kako će živjeti jedna pokraj druge

Šojgu: Rusija spremna da proširi vojnu i tehničku saradnju s Iranom

Sedam osoba ranjeno u ruskom zračnom napadu na ukrajinsku oblast Harkov

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu