Bosna i Hercegovina     | 13.02.2018. 18:00 |

Ozvaničen početak realizacije projekta 'Pismo djece Balkana Bogu'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. februara (FENA) - U Perzijsko-bosanskom koledžu u ponedjeljak je ozvaničen početak realizacije projekta "Pismo djece Balkana Bogu".

Radi se o takmičenju predviđenom za sve učenike osnovnih škola sa područja Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Albanije i Kosova, koji svoja osjećanja prema Bogu mogu izraziti pisanjem sastava ili u vidu crteža.

- Imate priliku da na papir stavite ono što mislite. Vaša mlada srca su iskrena i znaće prepoznati ono što je lijepo - rekao je direktor Perzijsko-bosanskog koledža Sead Poturak.

U toku programa svoje radove napisalo je 77 učenika iz nekoliko škola sa područja FBiH.

Tom prilikom je dvadeset učenika dobilo nagrade, koje im je uručio iranski ambasador u BiH Mahmoud Heidari.

- Onaj ko je svjestan i ko Boga spozna kao milost, biće mu jasno da oni koji danas čine zločine u svijetu i pozivaju se na Boga i Poslanika, tobože s Božijim imenom i sa povicima 'Allahu ekber', biće mu jasno da te skupine nemaju ništa sa vjerom i Bogom - rekao je Heidari.

Direktor Predstavništva Iranske radio-televizije u Sarajevu Behrooz Nasseri naveo je da je ova manifestacija samo početak takmičenja koje će trajati do mjeseca ramazana.

Učesnici takmičenja "Pismo Bogu", koje organizuje sajt "Dijalogin.com" uz podršku Perzijsko-bosanskog koledža, trebalo bi do 25.maja 2018. godine da pošalju svoje potpisane radove na e-mail: dijalogin@gmail.com

Konačni rezultati takmičenja biće objavljeni 1. juna 2018.

Za stotinu učenika predviđene su nagrade kao što su tableti, bicikl, pisaći stol, sportska oprema, pribor za pisanje i crtanje, pribor za zabavu i pomagala pri učenju.

Najbolji radovi biće predstavljeni na svečanoj ceremoniji, a njihova imena biće pročitana na TV Sahar Balkan, državnim kanalima balkanskih zemalja  te na sajtu ”Dijalogin.com".

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Dva nova sistema video-nadzora radi unapređenja sigurnosti u saobraćaju na području ZDK

Kajganić u Podgorici na regionalnoj konferenciji o borbi protiv organiziranog kriminala

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo