Bosna i Hercegovina     | 13.02.2018. 15:51 |

Jednomjesečni pritvor Semiru Muratoviću za ubistvo Fikreta Durakovića

FENA Saopćenje

TUZLA, 13. februara (FENA) - Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Semira Muratovića (38), nastanjen u Tuzli, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

Postoji osnovana sumnja da je Muratović 11. februara oko 12.00 sati  u krugu takozvane „male pijace“ u Tuzli u naselju Bulevar, nakon kraće verbalne prepirke i fizičkog obračuna nožem zadao dva udarca Fikretu Durakoviću (52) u grudni koš i leđa, te je ovaj preminuo od posljedica povrijeđivanja.

Pripadnici MUP-a TK su osumnjičenog lišili slobode odmah nakon događaja, te je nakon kriminalističke obrade u Sektoru kriminalističke policije MUP-a TK i prikupljanja i obrade dokaza koji se vezuju za krivično djelo, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu  predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Kantonalno tužilaštvo TK-a - Fokus na predmetima korupcije i kriminala

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo