Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 13.02.2018. 14:04 |

NB: Poziv mladima koji žive u Austriji da se uključe u izgradnju evropske BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. februara (FENA) - Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić je, na poziv bosanskohercegovačkih organizacija iz Austrije, boravio u Gracu, Lincu i Beču gdje se susreo s velikim brojem bh. državljana koji rade i žive u ovoj zemlji, zaključivši tada da je bh. dijaspora veliki potencijal za izgradnju BiH te da ih vidi kao partnere koje želi uključiti u sve procese donošenja odluka.

Nezavisni blok je, kao jedan od prioriteta djelovanja, utvrdio novi partnerski odnos sa bh. dijasporom i zajednički rad i pristup izgradnji zemlje. 

Nova politika, između ostalog, uključuje usvajanje sistemskih zakona o dijaspori i državne strategije razvoja i izgradnje novog pristupa, ukidanje aktivne registracije i olakšavanje glasanja za bh. građane koji žive van BiH te osiguravanje poreskih olakšica za investiranje.

U okviru posjete Austriji, Šepić je u Beču, na poziv bh-austrijske omladine, održao predavanje o temi "BiH na putu u Evropsku uniju", kada je pozvao mlade i uspješne ljude da se vrate u BiH, preuzmu najznačajnije pozicije i pomognu u izgradnji razvijene i evropske BiH.

Predsjednik Nezavisnog bloka kazao je da će za najistaknutije predstavnike dijaspore osigurati dio mjesta na njihovim izbornim listama.

Bh. državljanima koji žive u inostranstvu, posebno mladim, obrazovanim ljudima koji žele da se vrate u BiH, poručio je da su im vrata u Nezavisnom bloku otvorena kako bi da zajedno promijenili i pokrenuli BiH "za sve nas i generacije koje dolaze", saopćeno je iz Pres-službe Nezavisnog bloka. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zelenski pohvalio ukrajinsku dijasporu, predložio uvođenje dvojnog državljanstva

Cirih: Bećirović razgovarao s predstavnicima bh. dijaspore u Švicarskoj

Hurtić i Tulumović razgovarali o projektu 'Prenos znanja'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'