Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 13.02.2018. 10:22 |

U zimskoj pauzi Slobodu napustilo 14, a došlo devet novih igrača

FENA

TUZLA, 13. februara (FENA) - Tokom zimske pauze na Tušnju je bilo veoma prometno. Slobodu je napustilo, ili su dobili otkaz, 14 igrača, a došlo je 9 novih.

Tuzlanski premijerligaš je ostao bez više od jedne kompletne ekipe, a to su: Ismar Tandir, Adnan Zukić, Sadžid Fazlić, Miloš Kalezić, Almedin Ziljkić, Ismar Hairlahović, Amer Ordagić, Zvezdan Đorđilović, Adnan Jahić, Filip Erić, Milan Ćulum, Sulejman Krpić, dok su Adnan Mujkić i Edin Salkić otišli na posudbu u druge klubove, objavljeno je na službenoj klupskoj stranici.

Od 8. januara, kada su počele pripreme „crveno-crnih“ za proljetni dio sezone, u Slobodu su došli: Igor Marković, Perica Ivetić, Miloš Mijić, Amer Bekić, Edin Rustemović, Borislav Terzić, Aldin Hrvanović, Semir Musić i Ivor Weitzer.

Iz Omladinskog pogona priključeni su Eldin Omerović, Dino Hodžić, Saša Maksimović, Armin Hodžić, Adin Omić i Alen Kurtalić.

Sloboda uoči subotnjeg starta u Premijer ligi protiv Mladosti iz Doboj Kaknja na raspolaganju ima tri čuvara mreže i 24 igrača.

Ono što je zanimljivo svakako je činjenica da je 12 igrača poniklo u Slobodi, 11 igrača pripada kategoriji U-21, dok sedam nogometaša prvog tima ima pravo nastupa za juniorski sastav Slobode, ističu u Slobodi.

U prvom dijelu sezone Sloboda je promijenila i šefa stručnog štaba, pa je tako Vladu Jagodića naslijedio Slavko Petrović.

Pred nastavak prvenstva, Sloboda zauzima 10. mjesto sa 16 bodova i nalazi se u grupi timova koji će se boriti za opstanak.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Rumunski film 'Sloboda' režisera Tudora Giurgia donosi priču o pobuni protiv komunizma

Reporteri bez granica: Kina najveći zarobljivač novinara na svijetu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'