Servisne informacije     | 13.02.2018. 07:42 |

BIHAMK - Na GP Izačić i Velika Kladuša zabrana za teretna vozila

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. februara (FENA) - Zbog novih padavina i zasnježenog kolovoza, jutros se sporije saobraća na većini puteva u Bosni i Hercegovini.

Posebno se izdvajaju dionice koje prolaze preko planinskih prijevoja u centralnim, sjevernim, zapadnim i sjeverozapadnim krajevima. Na putnim pravcima: Bugojno-Kupres, Travnik-Donji Vakuf, Bihać-Bosanski Petrovac i Bihać-Izačić, obavezna je upotreba lanaca za teretna motorna vozila.

Pažnja se skreće i na putne pravce: Sarajevo-Konjic, Sarajevo-Tuzla, Mokro-Rogatica, Sokolac-Vlasenica, Trnovo-Foča, Tuzla-Bijeljina, Glamoč-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik i Bugojno-Prozor.

Ekipe putnih službi su na terenu i intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, tako da su svi putevi prohodni. Na putevima u južnim krajevima zemlje, kolovoz je pretežno mokar. Zbog niskih temperatura upozorava se i na moguću poledicu.

Pojačan oprez savjetuje se na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog aktivnog klizišta na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj se u desnoj cijevi tunela Igman i na mjestu radova odvija preticajnom trakom. Mole se vozači da na toj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na tim dionicama izmijenjen je režim saobraćanja.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo