Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 12.02.2018. 15:20 |

Zenica - U tromjesečnom programu predškolskog odgoja oko 600 polaznika

FENA

ZENICA, 12.februara (FENA) - Na području Grada Zenice do sada je u realizaciju "Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja" uključeno  oko 600 djece, a upis je i dalje omogućen za roditelje ili startelje koji do sada nisu izvršili tu obavezu.

Uključivanje u realizaciju navedenog programa je obavezno za svu djecu koja su do 1. marta navršila pet i po godina, a ranije nisu bila upisana u vrtiće, u ciklusu od najmanje tri mjeseca.

Ovogodišnji "Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja" za upisanu djecu odvijati će se u pet zeničkih obdaništa i pripadajućim centralnim i područnim školama koje su najbliže upisanim polaznicima, u trajanju od 180 sati.

Kompletan program će realizirati zaposleni u JU "Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica" i 20 profesora za predškolsku nastavu,  a početak nastave u okviru ovog programa predviđen je za 1.mart.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Deset privatnih vrtića potpisat će s Gradom Mostarom ugovore o subvencioniranju smještaja

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Ambasador Johann Sattler sutra u posjeti Zenici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'