Bosna i Hercegovina     | 12.02.2018. 14:36 |

Od početka godine u Bratuncu evidentirano 30 ilegalnih migranata

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 12. februara (FENA) - Na području općina Bratunac, Srebrenica i Zvornik zabilježeni su u posljednje vrijeme učestali ilegalni ulasci migranata, ali zasad nije poznato na kojoj lokaciji prelaze granicu i kako dolaze do spomenuti općina - kazali su za Fenu u Centru javne bezbjednosti Zvornik. 

Portparol CJB Zvornik Miljan Bobar navodi da je od početka 2018. godine policija evidentirala 51 osobu za koje se sumnja da su ilegalno prešli granicu u BiH.

- Najveći broj osoba je evidentiran u Bratuncu, njih 30, dok je na području grada Zvornika evidentirano 18, a tri osobe u Srebrenici. U svim navedenim slučajevima policijski službenici su obavještavali Službu za poslove sa stranicima - istakao je Bobar.

Šef autobuske stanice Bratunac Zoran Spajić kaže da su migranti kupovali karte do Istočnog Sarajeva.

- Prije nekoliko dana u jutarnjim satima po tri i četiri ilegalna migranta su kupovali kartu do Istočnog Sarajeva. Svako jutro je bilo nekoliko njih, imali su valutu euro i platili kartu. Migranti su kupovali karte i na srebreničkoj stanici. Bili su mokri, kao i novac koji su imali. Otišli su s autobusom koji ide za Istočno Sarajevo, a gdje su izašli ko zna - naveo je Spajić za Fenu.  

Zamjenik načelnika Općine Bratunac Salih Dubičić kaže da se migranti ne zadražavaju u Bratuncu te da policija trenutno dežura na mostu "Bratoljub“.

- Čuli smo da je nekoliko migranata iz Srbije prešlo u Bosnu i Hercegovinu, odnosno na području općine Bratunac. Pretpostavljamo da su došli preko mosta 'Bratoljub' - naglasio je Dubičić.

Mišljenja je da, ukoliko dođe do većeg broja migranata, za njih treba napraviti prihvatni centar.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Hrvatska: Uhićena dvojica Uzbekistanca zbog krijumčarenja migranata

Uhvaćeno 11 muškaraca u krijumčarenju 117 ilegalnih migranata, rekorder vozač iz BiH

U krijumčarenju ljudima uhvaćeni državljani Turske, Hrvatske, BiH i Francuske

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo