Sport     | 12.02.2018. 11:44 |

ZOI -Anderson obranila naslov u slopestyleu, Kanadi zlato u umjetničkom klizanju

FENA Internet

PYEONGCHANG, 12. februara (FENA) - Američka snowboarderica Jamie Anderson (27) osvojila je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu u disciplini akrobatske figure (slopestyle) obranivši tako zlato iz Sočija.

Anderson je slavila u finalu s 83 boda, druga je bila Kanađanka Laurie Blouin (76.33), a treća Finkinja Enni Rukajarvi (75.38) koja je prije četiri godine u Sočiju bila druga, prenosi HRT. 

Natjecanje je proteklo u gotovo neregularnim uvjetima. Zbog snažnog vjetra natjecateljice su imale samo dva pokušaja. Otkazane su kvalifikacije i treća serija.

Ova disciplina je prvi put na ZOI-ju bila prije četiri godine u Sočiju. Anderson je tada slavila ispred Finkinje Rukajarvi i Britanke Jenny Jones.

Zlatna medalja u umjetničkom klizanju u ekipnoj konkurenciji pripala je kanadskim klizačima koji su osvojili 73 boda. Srebro je pripalo klizačima iz Rusije koji su osvojili 66 bodova, a bronca SAD-u sa 62 boda.

Nakon slobodnog programa klizačica, Kanada je već držala prvo mjesto dok je čekala nastup para Tessa Virtue-Scott Moir. Iako zlato nije ovisilo o njima, par je bio uvjerljivo najbolji s 118.10 bodova, šest ispred Amerikanaca Maie i Alexa Shibutanija koji su pomogli SAD-u da osvoji bronzu.

Olimpijski sportaši iz Rusije, koje između ostalih predstavljala i 15-godišnja Alina Zagitova, evropska prvakinja, osvojili su srebro, drugu ekipnu medalju u Pyeongchangu.  

Rezultati: 

- snowboard, slopestyle (žene):
1. Jamie Anderson (SAD) 83,00 boda
2. Laurie Blouin (KAN) 76,33
3. Enni Rukajärvi (FIN) 75,38
4. Silje Norendal (NOR) 73,91
5. Jessika Jenson (SAD) 72,26
6. Hailey Langland (SAD) 71,80
7. Sina Candrian (ŠVI) 66,35
8. Sofia Fjodorova (OSR) 65,73

- umjetničko klizanje (ekipno):

1. Kanada (Patrick Chan, Kaetlyn Osmond, Gabrielle Daleman, Meagan Duhamel, Eric Radford, Tessa Virtue, Scott Moir) 73 bodova

2. Olimpijski sportaši iz Rusije (Michail Koljada, Jewgenija Medwedewa, Alina Zagitova, Jevgenija Tarasova, Vladimir Morosov, Natalia Sabijako, Aleksander Enbert, Jekaterina Bobrova, Dmitri Solovjov) 66

3. SAD (Nathan Chen, Adam Rippon, Bradie Tennel, Mirai Nagasu, Alexa Scimeca Knierim, Chris Knierim, Maia Shibutani, Alex Shibutani) 62
 
4. Italija 56 
5. Japan 50  
6. Kina 18 
7. Njemačka 16 
8. Izrael 13  
9. Južna Koreja 13  
10. Francuska 13....

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Norvežanaka Marit Bjoergen upisala se u historiju olimpizma

Ruski hokejaši osvojili zlato na olimpijskom turniru u Pyeongchangu

Šveđanki Hansdotter zlato u slalomu, Muzaferija nije završila prvu utrku

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'