Bosna i Hercegovina     | 12.02.2018. 11:23 |

Otvoren javni poziv za dodjelu najviših priznanja Kantona Sarajevo za 2017.

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. februara (FENA) - U okviru obilježavanja Dana Kantona Sarajevo, Odbor za javna priznanja Skupštine KS objavio je javni poziv za dodjelu najviših javnih priznanja Kantona Sarajevo za 2017. godinu.

Skupština Kantona Sarajevo već 12 godina dodjeljuje javna priznanja pojedincima i kolektivima za njihov poseban doprinos u razvoju Kantona u svim njegovim segmentima.

Svi pojedinci, udruženja, fondacije i zastupnici u Skupštini KS mogu, uz obrazloženja, uputiti svoje prijedloge za dodjelu Povelje i Plakete KS za proteklu 2017. godinu.

Javni poziv je objavljen danas na web stranici Skupštine KS - http://skupstina.ks.gov.ba/javni-poziv-za-dodjelu-javnog-priznanja-kantona-sarajevo-za-2017godinu i u dnevnim novinama „Oslobođenje“ i „Dnevni avaz“ te u programu Televizije Sarajevo.

Povelja Kantona dodjeljuje se počasnom građaninu Kantona Sarajevo - stranom državljaninu za naročite zasluge i podršku pravednoj borbi za odbranu Sarajeva od agresije, razvijanju međunarodnih i međuljudskih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti, humanosti i tolerancije različitih nacija, vjera i kultura.

Drugo priznanje, Plaketa Kantona Sarajevo, dodjeljuje se pojedincima i kolektivima kao priznanje za doprinos razvoju Kantona u oblasti privrede, nauke, društvenih djelatnosti, umjetnosti. Ova Plaketa dodjeljuje se i posthumno.

Inicijative i prijedlozi za dodjelu ovih priznanja koja će biti uručena na svečanoj sjednici Skupštine KS u okviru obilježavanja ovogodišnjih Dana KS od 2. do 9. maja, uz obrazloženja, mogu se dostaviti do 27. februara 2018. godine na adresu Odbora za javna priznanja Kantona Sarajevo (na ruke sekretara Skupštine), ulica Reisa Džemaludina Čauševića 1, Sarajevo, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta