Servisne informacije     | 01.05.2024. 10:55 |

Pojačan promet vozila prema jugu

FENA Saopćenje, Foto/ BiHAMK

SARAJEVO, 1. maja (FENA) - Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Pojačan je promet vozila prema jugu, tako da su i dalje gužve na naplatnom mjestu Bradina na autocesti A-1 i usporeno se saobraća na relaciji Tarčin-Konjic-Jablanica. Meteorolozi do kraja dana najavljuju padavine, apeluje se na vozače da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog praznika smanjen je obim radova, a na mjestima sa aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog aktuelnih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic (na dvije lokacije), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Tuzla-Kalesija (u naselju Miljanovci), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Kraševo), Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca) i na sjevernom ulazu u Mostar.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, a na graničnim prelazima Velika Kladuša i Gradina na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika).  Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Zbog međunarodnog praznika rada 1. maja danas i sutra (00-24) zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa

Poziv na panel-diskusiju u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli